• Általános információ
 • Technikai információ
 • Árak
 • Jó tudni
 • Színek

EI30 tűzgátló biztonsági ajtók raktárról Olasz ATRA zártestekkel szürke tölgy színben

Többpontos MABISZ II szerkezet
Dierre kényelmi zár
Ezüst színű kitekintő
Acél kiemelésgátló tüskék
PP.315 Szürke tölgy

Termékjellemzők:

 • 1000x2100mm Magyar méretű
 • raktárról, azonnal átvehető EI30 kivitel
 • Magyar ÉMI által bevizsgált termék
 • automata küszöbbel, gumitömítésekkel
 • 39dB léghanggátlás és L4 légzárás
 • Cilinder betét és védőpajzs
 • kiemelésgátló tüskék és rányitás gátló

Leszállított tartozékok

 • ÉMI, MABISZ engedély (Magyar)
 • sötétbarna acél tok és vaktok
 • 63mm vastag CPL ajtólap
 • 2db magasságban állítható pánt
 • nagylátószögű optikai kitekintő
 • Lapfúrt kulcsok 5db
 • kilincs-kilincs garnitúra
 • rányitás gátló

További hasonló termékeink

 • kiegészítő fix alu küszöb nettó 24.900,- Ft
 • cilinderbetét 5db kulccsal nettó 33.800,- Ft
 • Érdekel, ajánlatot kérek

Általános leírás

A raktárról átvehető DIERRE tűzgátló bejárati ajtók MSZ magyar szabvány méretűek, így nyílás átalakítások nélkül azonnal beépíthetőek, melynek köszönhetően pénzt és időt takaríthatunk meg. Acél tokszerkezettel rendelkeznek, de az ajtólap választható színű, valódi faburkolattal, vagy laminált burkolattal kerül átadásra. A léghanggátlása 39 dB, az ajtólapba süllyesztett automata küszöbnek köszönhetően. A termék belsőtéri beépítésben került bevizsgálásra Magyar ÉMI által. A tűzoltóság kizárólag ÉMI Kht. által bevizsgált termékeket vesz át. A kínai és lengyel minősítéseket a híresztelésekkel ellentétben a tűzoltóság NEM fogadja el. A tűzgátló ajtó a kiváló minőségű olasz ATRA trezorzáraknak köszönhetően, rendelkezik MABISZ engedélyekkel. Az általunk átadott tűzgátló ajtó ára komplett, beépítésre kész,termékre vonatkozik, rejtett költségek nélkül.

Az árak nettó árak és budapesti raktári átvételre érvényesek. Megbeszélés szerint termékeinket rövid határidővel az ország bármely pontján átveheti.

Bejárati tűzgátló biztonsági ajtó metszet

Magyarázat

 • LVM - szabad falnyílás szélességi méret
 • LP - szabad átjárható szélességi tokbelméret
 • HVM - szabad falnyílás magassági méret
 • HP - szabad átjárható magassági tokbelméret
 • QFP - nullszint
 • INGOMBRO TELAIO - tokkülméret
Többpontos MABISZ II szerkezet
Dierre kényelmi zár
Ezüst színű kitekintő
Acél kiemelésgátló tüskék
PP.315 Szürke tölgy
Típus:
VULCANO-FIRECUT EI30
NETTÓ listaár (Ft/db)
A raktári termék színe: 02.DE fehér laminált felület
1000 x 2100 mm 215.200.-
Ár tartalmazza: vaktok+tok, lap, több pontos cilinderes zár, optikai kitekintő, automata küszöb, ezüst kilincs/kilincs garnitúra, gumitömítés
Egyéb rendelésre érkező színek
1000 x 2100 mm - 152.S tanganica tinto medio 220.400,-
1000 x 2100 mm - antracit RAL7016 250.600,-
1000 x 2100 mm - PP.315 poro profundo, szürke tölgy 257.300,-
Egyedileg rendelhető felületek választhatóak a "színek" menüpontban, csak rendelésre érkezik, szállítási idő: ~10-12 hét.

Tűzgátló biztonsági ajtó - burkolat

A raktári DIERRE tűzgátló biztonsági ajtó a piacon kapható kivitelektől minőségileg sokban eltér.  Az ajtó felépítése úgynevezett moduláris, azaz elemekre szedhető. A tűzgátló biztonsági ajtó burkolata valódi fafurnérozott burkolat, mely a felépítésének köszönhetően sérülés esetén bármikor cserélhető, bontható. Az ajtólap falcos kivitel, melyet körben egy tömörfa léc szegélyez, mely kiemeli az Olasz biztonsági ajtó minőségi jellegét. Amennyiben a  tűzgátló biztonsági ajtó vaktokja megfelelően kerül beépítésre, akkor a hozzá tartozó alapáras takaró elemekkel a fémszerkezet szinte teljesen beburkolható, eltüntethető. A tűzgátló ajtó furnérburkolata egy mahagóni fatípus, melyet tanganyika fának hívnak. Az alap színkínálatban 4 féle pácolatban kapható. A raktári termék egy mogyoró vagy őzbarna szín, mely általában bármilyen hangulatú lakásba könnyen illeszthető. Az alapkínálattól természetesen a tűzgátló biztonsági ajtó tekintetében is el lehet térni, de az általában feláras és megközelítőleg 6 hét alatt érkezik meg.

Tovább

Tűzgátló biztonsági ajtó - zárszerkezet

A tűzgátló biztonsági ajtó forgalmazóinak és gyártóinak, zárakról és kulcsokról alkotott véleménye sokban eltér, de egyvalamiben mindenki egyetért. A tollas kulcs a legbiztonságosabb és a betörők által leginkább került típus. A DIERRE ajtógyár kínálatában szereplő tűzgátló biztonsági ajtó a méltán elismert ATRA zárkezeteket tartalmazza, természetesen alapárban tollas kulcs kivitelben. A zárszerkezet egy hétpontos trezorzár, melyet négy fordulattal mintegy 5 cm mélyre zárható a tűzgátló ajtó tokszerkezetébe. Öt darab középen található, 1 db térd magasságban, 1 db pedig fölfelé zár. A zárszerkezettől függetlenül található még a pántoldalon 4 db 12 mm átmérőjű kiemelés gátló tüske is. A biztonság fokozására a tűzgátló biztonsági ajtó ban található tovább még egy darab záródási pont, amely a régi láncok helyettesítésére szolgál. Ilyen felszereltség mellett a kivitelezők általában bátran ajánlják vevőiknek a termékünket, hiszen a tűzgátló biztonsági ajtó az első lépés egy lakás eladásánál.

Tovább

Tűzgátló biztonsági ajtó - hanggátlás

A DIERRE tűzgátló biztonsági  ajtó hanggátlása ÉMI által bevizsgáltan 39 dB. Természetesen a bevizsgált termék hanggátlási tényezői nagyban függenek a beépítés helyes módjától és a kiegészítők helyes beállításától. Amennyiben a tűzgátló ajtó beépítését a leírásoknak megfelelően építjük be, akkor ott vélhetően nem veszítünk decibeleket, azonban ha az automata küszöböt nem állítjuk be, akkor ténylegesen nagyot hibázunk. A beállítása végtelenül egyszerű , hiszen egyetlen csavarhúzó segítségével megoldható. A pántoldalánál az ajtólap aljában találjuk a szerkezetet, melyet egy csavarhúzó segítségével csavarjuk ki belőle kb. 10 mm-t. Zárjuk be a tűzgátló ajtó lapját és győződjön meg róla, hogy a gumi tömítés teljesen lezárja az alsó hézagot. Amennyiben továbbra is tapasztalja a rést, akkor a csavart tekerje kifelé még 3-4 mm-t. Természetesen előfordulhat, hogy a beépítés során a bejárati tűzgátló ajtó beépítési magasságát hibásan határoztuk meg, így az automata küszöb nem éri el a padló szintjét. Ilyen esetekre természetesen van megoldásunk. Minden tűzgátló biztonsági ajtóhoz rendelhető fix aluküszöb mely gumi ütköztetésű. A két küszöb együttes használata valószínűleg garantálni tudja a tűzgátló ajtó gyári értékeit.

Tovább

Acél tűzgátló ajtó és bejárati ajtó közötti különbségek

A tűzgátló ajtó megjelenésével kapcsolatban sokakban egy hamis kép jelenik azok kivitelével és biztonsági zárhatóságával kapcsolatban. A standard tűzgátló ajtó nem bejárati ajtó, még akkor sem, ha azt be lehet zárni. Kivitelét tekintve egy fehér acél ajtó jelenjen meg előttünk mindenféle egyéb díszítő elemek nélkül egy standard zártesttel és egy fekete kilinccsel. Nem rendelkezik sem kukucskálóval sem pótzárral sem MABISZ engedélyekkel. Fentiektől függetlenül rengeteg társasház építő jelentkezik nálunk annak gondolatával, hogy a bejárati tűzgátló ajtó helyére egy egyszerűbb raktári, olcsóbb terméket szeretne. A raktári termékünk egy úgynevezett technikai ajtó mindenféle lakossági "külcsín" nélkül ami természetesen nem azt jelenti, hogy esztétikailag nem állná meg a helyét egy lakótérben, de tudomásul kell venni hogy a mai lakásvásárlók szemének nem fog megfelelni. A kukucskáló hiányával még esetleg meg fognak barátkozni, de a standard fekete kilincsgarnitúra 1 db záródási pontja és a MABISZ engedély hiánya felett már biztosan nem fognak átsiklani. A raktári tűzgátló ajtót használjuk ott ahová azt tervezték. Raktárak, irodaépületek és egyéb projektek technikai ajtóiként

Tovább

Szürke tölgy raktári szín
tanganica tinto fafurnérozott
Tanganica naturale fafurnérozott
Mogano Tinto fafurnérozott
C1 CPL sötét cseresznye
C3 CPL világos cseresznye
F1 CPL bükk
M1 CPL mahagóni
N1 CPL olasz dió
NA CPL dió világos
R1 CPL tölgy
T2 CPL tanganica
T3 CPL tanganica
T4 CPL tanganica