Hírek & Újdonságok

Megérkeztek az MSZ méretek !!!

VÉGRE !! Vége a fúrás-faragásnak.. Az általunk importált tűzgátló ajtók és könnyű acélajtók 2100 mm Magyar Szabványos magasággal vehetőek át alapárban. Újításunk a hazai piacon talán egyedülállóan, lehetővé teszi, hogy a projekt ajtók immár költséghatékonyan utómunkálatok nélkül beépíthetőek legyenek.

Tovább

2011. 12. 03.

Az acél ajtólap magassági átalakítására általában a kőműves tok beépítési hibájából adódóan kerül sor. ilyenkor az acél tok padlóbenyúlását nem a megfelelő mérettékben helyezik az aljzat betonba vagy a járolap elhelyezésének vastagságát hagyják figyelmen kívül. Ilyen esetekben az acél tok állítására nincs lehetőségünk, hiszen a kétrészek pántok kizárólag  kifelé vagy befelé állíthatóak. A megoldás az acél ajtólap szabása. Ilyen esetekben mindenképpen kerüljük a sarokcsiszoló használatát, mert az egyenetlen vágáson kívül általában a felületkezelést is megégeti a vágások nyomán. Célszerü ilyenkor inkább egy speciális fémvágó lappal felszerelt körfűrészt használnunk ,mely egyenletesen vágja át az acél ajtólap mindkét falát. Az ajtólap úgynevezett "befenekelésére" nincs szükség, hiszen az acél ajtólap alja egy körübelül 20 mm rövidésének lehetőségét kínálja speciális kialakításának köszönhetően. Amennyiben tűzgátló ajtó került megvásárlására, semmilyen esetben sem kerülhet sor annak lerövidítésére.

Az acél ajtólap magassági átalakítására általában a kőműves tok beépítési hibájából adódóan kerül sor. ilyenkor az acéltok padlóbenyúlását nem a megfelelő mérettékben helyezik az aljzat betonba vagy a járolap elhelyezésének vastagságát hagyják figyelmen kívül. Ilyen esetekben az acéltok állítására nincs lehetőségünk, hiszen a kétrészek pántok kizárólag  kifelé vagy befelé állíthatóak. A megoldás az acél ajtólap szabása. Ilyen esetekben mindenképpen kerüljük a sarokcsiszoló használatát, mert az egyenetlen vágáson kívül általában a felületkezelést is megégeti a vágások nyomán. Célszerü ilyenkor inkább egy speciális fémvágó lappal felszerelt körfűrészt használnunk ,mely egyenletesen vágja át az acél ajtólap mindkét falát. Az ajtólap úgynevezett "befenekelésére" nincs szükség, hiszen az acél ajtólap alja egy körübelül 20 mm rövidésének lehetőségét kínálja speciális kialakításának köszönhetően.