• Általános információ
 • Technikai információ
 • Árak
 • Jó tudni
 • Színek

Raktári EI30 tűzgátló bejárati ajtók ÉMI engedély, MABISZ III kategóriával

Dierre kényelmi zár a belső oldalról nézve
Dierre MABISZ III Többpontos zárszerkezet
Rányitás gátló szerkezet
Ezüst színű állítható pánt
Kiemelés gátló tüskék
PP.315 Szürke tölgy

Termékjellemzők:

 • 1000x2100 mm Magyar méretű
 • raktárról, azonnal átvehető EI30 kivitel
 • Magyar ÉMI által bevizsgált termék
 • 39dB léghanggátlás és L4 légzárás
 • Másolásvédett lapfúrt kulcsok
 • ajtólap hővezetési ell. R=1,21K/W
 • Raktári szín: Szürke tölgy

Leszállított tartozékok:

 • ÉMI engedély (Magyar)
 • MABISZ engedély (Magyar)
 • sötétbarna acél tok és vaktok
 • 63mm vastag CPL ajtólap
 • nagylátószögű optikai kitekintő
 • többpontos zár cilinderbetéttel
 • komplett ezüst színű kilincsgarnitúra

További hasonló termékeink

 • RAKTÁRI EI30 1000x2100mm nettó 215.200,- Ft
 • EI30 990x2070mm Egyedi árképzés
 • Érdekel, ajánlatot kérek

Vulcano Firecut EI30 bejárati tűzgátló ajtó ismertető:

A raktárról átvehető Vulcano Firecut EI30 tűzgátló bejárati ajtók 1000x2100 mm-es MSZ magyar szabvány méretűek, így nyílás átalakítások nélkül azonnal beépíthetőek, melynek köszönhetően pénzt és időt takaríthatunk meg. Acél tokszerkezettel rendelkeznek, de az ajtólap mogyoró színű, valódi faburkolattal kerül átadásra. A raktári készletek CPL laminált szürke tölgy színűek .A léghanggátlása 39 dB, az ajtólapba süllyesztett automata küszöbnek köszönhetően, mely kiemelkedőnek számít a magyar piacon. A termék belsőtéri beépítésben került bevizsgálásra Magyar ÉMI által. Az ajtólap hőszigetelési ellenállása minősítetten R=1,21 K. A tűzoltóság kizárólag ÉMI Kht. által bevizsgált termékeket vesz át. A kínai és lengyel minősítéseket a híresztelésekkel ellentétben a tűzoltóság NEM fogadja el és léghanggátlásuk nem felel meg a hatályos OTÉK előírásának. A bejárati tűzgátló ajtó a kiváló minőségű olasz ATRA trezorzáraknak köszönhetően, rendelkezik MABISZ III engedélyekkel (5 perces áttörés gátlás). Az általunk átadott tűzgátló ajtó ára komplett, beépítésre kész termékre vonatkozik, rejtett költségek nélkül. A raktári színtől eltérőt kizárólag előre eggyeztetve szállítunk.

Az árak nettó árak és budapesti raktári átvételre érvényesek. Megbeszélés szerint termékeinket rövid határidővel az ország bármely pontján átveheti.

 

 

 

 

.

Bejárati tűzgátló ajtó metszet

Magyarázat

 • LVM - szabad falnyílás szélességi méret
 • LP - szabad átjárható szélességi tokbelméret
 • HVM - szabad falnyílás magassági méret
 • HP - szabad átjárható magassági tokbelméret
 • QFP - nullszint
 • INGOMBRO TELAIO - tokkülméret
 • INTERNO - belső oldal
 • ESTERNO - külső oldal
 • SOGLIA MOBILE - automata küszöb
Dierre kényelmi zár a belső oldalról nézve
Dierre MABISZ III Többpontos zárszerkezet
Rányitás gátló szerkezet
Ezüst színű állítható pánt
Kiemelés gátló tüskék
PP.315 Szürke tölgy
Típus:
VULCANO-FIRECUT EI30
NETTÓ listaár (Ft/db)
A raktári termék színe: 02.DE fehér laminált felület
1000 x 2100 mm 215.200.-
Ár tartalmazza: vaktok+tok, lap, több pontos cilinderes zár, optikai kitekintő, automata küszöb, ezüst kilincs/kilincs garnitúra, gumitömítés
Egyéb rendelésre érkező színek
1000 x 2100 mm - 152.S tanganica tinto medio (dió árnyalat) 220.400,-
1000 x 2100 mm - antracit RAL7016 250.600,-
1000 x 2100 mm - PP.315 poro profundi, szürke tölgy 257.300,-
Egyedileg rendelhető felületek választhatóak a "színek" menüpontban, csak rendelésre érkezik, szállítási idő: ~10-12 hét.

Bejárati tűzgátló ajtó - burkolat

A raktári DIERRE bejárati tűzgátló ajtó a piacon kapható kivitelektől minőségileg sokban eltér.  Az ajtó felépítése úgynevezett moduláris, azaz elemekre szedhető. A tűzgátló ajtó burkolata valódi fafurnérozott burkolat, mely a felépítésének köszönhetően sérülés esetén bármikor cserélhető, bontható. Az ajtólap falcos kivitel, melyet körben egy tömörfa léc szegélyez, mely kiemeli az ajtó minőségi jellegét. Amennyiben a bejárati tűzgátló ajtó vaktokja megfelelően kerül beépítésre, akkor a hozzá tartozó alapáras takaró elemekkel a fémszerkezet szinte teljesen beburkolható, eltüntethető. A tűzgátló ajtó furnérburkolata egy mahagóni fatípus, melyet tanganyika fának hívnak. Az alap színkínálatban 4 féle pácolatban kapható. A raktári termék egy mogyoró vagy őzbarna szín, mely általában bármilyen hangulatú lakásba könnyen illeszthető. Az alapkínálattól természetesen el lehet térni, de az általában feláras és megközelítőleg 6 hét alatt érkezik meg.

Tovább

Bejárati tűzgátló ajtó – zárszerkezet

A bejárati tűzgátló ajtó forgalmazóinak és gyártóinak, zárakról és kulcsokról alkotott véleménye sokban eltér, de egyvalamiben mindenki egyetért. A tollas kulcs a legbiztonságosabb és a betörők által leginkább került típus. A DIERRE ajtógyár kínálatában szereplő bejárati tűzgátló ajtó a méltán elismert ATRA zárkezeteket tartalmazza, természetesen alapárban tollas kulcs kivitelben. A zárszerkezet egy hétpontos trezorzár, melyet négy fordulattal mintegy 5 cm mélyre zárható a tűzgátló ajtó tokszerkezetébe. Öt darab középen található, 1 db térd magasságban, 1 db pedig fölfelé zár. A zárszerkezettől függetlenül található még a pántoldalon 4 db 12 mm átmérőjű kiemelés gátló tüske is. A biztonság fokozására a  bejárati tűzgátló ajtó ban található tovább még egy darab záródási pont, amely a régi láncok helyettesítésére szolgál. Ilyen felszereltség mellett a kivitelezők általában bátran ajánlják vevőiknek a termékünket, hiszen a tűzgátló bejárati ajtó az első lépés egy lakás eladásánál.

Tovább

Bejárati tűzgátló ajtó – hanggátlás

A DIERRE bejárati tűzgátló ajtó hanggátlása ÉMI által bevizsgáltan 39 dB. Természetesen a bevizsgált termék hanggátlási tényezői nagyban függenek a beépítés helyes módjától és a kiegészítők helyes beállításától. Amennyiben a tűzgátló ajtó beépítését a leírásoknak megfelelően építjük be, akkor ott vélhetően nem veszítünk decibeleket, azonban ha az automata küszöböt nem állítjuk be, akkor ténylegesen nagyot hibázunk. A beállítása végtelenül egyszerű , hiszen egyetlen csavarhúzó segítségével megoldható. A pántoldalánál az ajtólap aljában találjuk a szerkezetet, melyet egy csavarhúzó segítségével csavarjuk ki belőle kb. 10 mm-t. Zárjuk be a tűzgátló ajtó lapját és győződjön meg róla, hogy a gumi tömítés teljesen lezárja az alsó hézagot. Amennyiben továbbra is tapasztalja a rést, akkor a csavart tekerje kifelé még 3-4 mm-t. Természetesen előfordulhat, hogy a beépítés során a bejárati tűzgátló ajtó beépítési magasságát hibásan határoztuk meg, így az automata küszöb nem éri el a padló szintjét. Ilyen esetekre természetesen van megoldásunk. Minden bejárati ajtóhoz rendelhető fix aluküszöb mely gumi ütköztetésű. A két küszöb együttes használata valószínűleg garantálni tudja a tűzgátló ajtó gyári értékeit.

Tovább

Acél tűzgátló ajtó és bejárati ajtó közötti különbségek

A tűzgátló ajtó megjelenésével kapcsolatban sokakban egy hamis kép jelenik azok kivitelével és biztonsági zárhatóságával kapcsolatban. A standard tűzgátló ajtó nem bejárati ajtó, még akkor sem, ha azt be lehet zárni. Kivitelét tekintve egy fehér acél ajtó jelenjen meg előttünk mindenféle egyéb díszítő elemek nélkül egy standard zártesttel és egy fekete kilinccsel. Nem rendelkezik sem kukucskálóval sem pótzárral sem MABISZ engedélyekkel. Fentiektől függetlenül rengeteg társasház építő jelentkezik nálunk annak gondolatával, hogy a bejárati tűzgátló ajtó helyére egy egyszerűbb raktári, olcsóbb terméket szeretne. A raktári termékünk egy úgynevezett technikai ajtó mindenféle lakossági "külcsín" nélkül ami természetesen nem azt jelenti, hogy esztétikailag nem állná meg a helyét egy lakótérben, de tudomásul kell venni hogy a mai lakásvásárlók szemének nem fog megfelelni. A kukucskáló hiányával még esetleg meg fognak barátkozni, de a standard fekete kilincsgarnitúra 1 db záródási pontja és a MABISZ engedély hiánya felett már biztosan nem fognak átsiklani. A raktári tűzgátló ajtót használjuk ott ahová azt tervezték. Raktárak, irodaépületek és egyéb projektek technikai ajtóiként

Tovább

Tanganica medio (mogyoró)
Tanganica tinto furnérozott
Tanganica natur furnérozott
Mogano tinto furnérozott
C1 CPL sötét cseresznye
C3 CPL világos cseresznye
F1 CPL bükk
M1 CPL mahagóni
N1 CPL olasz dió
NA CPL dió világos
R1 CPL tölgy
T2 CPL tanganica
T3 CPL tanganica
T4 CPL tanganica