• Általános információ
 • Technikai információ
 • Árak
 • Jó tudni
 • Színek

Tűzgátló ajtók ÉMI engedélyekkel! Minden méret azonnali átvétellel! Ezt kereste!

Split tűzgátló ajtó felső csomópont tokkiegészítővel
Split három részes pántokkal
alapárban kilincs és PZ zártest BB kulccsal
Split tűzgátló ajtó alsó csomópont
Split tűzgátló ajtó ajtóbehúzóval szerelve

Termékjellemzők :

 • 2100mm magyar szabvány méretek
 • raktárról, minden méretben átvehető
 • ÉMI által bevizsgált termékpaletta
 • 4 oldalt lemezfalcolt tok és ajtólap
 • RAL9010 krémfehér szín
 • 3db pánt önzáró funkcióval
 • ajólap hővezetési ell. 1,85K/W

Leszállított tartozékok:

 • szerelésre előkészített acél saroktok
 • 65mm vastag tűzgátló acél ajtólap
 • 2db konstrukciós háromrészes pánt
 • 1db rugós pánt (önzáró tűzgátló ajtó)
 • tűzgátló fekete intumex tömítés
 • fekete rövidcímes tűzgátló kilincs
 • csukássorrend szabályzó (2sz.kivitelnél)
 • Opcióként rendelhető:
 • fekete ütköző gumitömítés
 • tokkiegészítő felső takarás
 • karos hidraulikus ajtócsukó
 • inox vagy alu F1 kilincsgarnitúra
 • stb...

További hasonló termékeink

 • UNI EI60 1000x2050mm nettó 106.200,- Ft
 • MSZ EI60 1000x2100mm raktárról nettó 114.900,- Ft
 • MSZ EI60 1600x2100mm raktárról nettó 244.900,- Ft
 • További árak és méretek

Általános tűzgátló ajtó ismertető

A raktárról átvehető DIERRE Split tűzgátló ajtók 2100 mm-es magyar szabvány méretűek, így nyílás átalakítások nélkül azonnal beépíthetőek, melynek köszönhetően pénzt és időt takaríthat meg. Méretválasztékunk az egyszárnyú kiviteleknél 800 x 2100 mm-től az extrém 1265x2100 mm nyílásszélességig, kétszárnyú kivitelben pedig 1400x2100 mm-es asszimetrikus méretektől 2500x2500 mm nyílásszélességig terjed raktárról. A termékek acél saroktokkal rendelkeznek, melyek dűbeles furatokkal és falazó karmokkal szereltek, így szinte bármilyen faltípusba beépíthetőek akár utólagosan is. Kivitelük "A2" tűzgátló ajtó azaz „nem éghető” kategóriába sorolt acél ajtóelem. Az általunk átadott tűzgátló ajtó ára komplett, beépítésre kész, termékre vonatkozik, tartalmazza a tokot, lapot, kilincset, pántokat.

Az árak nettó árak és budapesti raktári átvételre érvényesek. Megbeszélés szerint termékeinket rövid határidővel az ország bármely pontján átveheti.

Raktári tűzgátló ajtó metszet

Magyarázat

 • LVM - szabad falnyílás szélességi méret
 • LP - szabad átjárható szélességi tokbelméret
 • HVM - szabad falnyílás magassági méret
 • HP - szabad átjárható magassági tokbelméret
 • QFP - nullszint
 • INGOMBRO TELAIO - tokkülméret
Split tűzgátló ajtó felső csomópont tokkiegészítővel
Split három részes pántokkal
alapárban kilincs és PZ zártest BB kulccsal
Split tűzgátló ajtó alsó csomópont
Split tűzgátló ajtó ajtóbehúzóval szerelve
EI60/A2 tűzgátló ajtó raktárprogram:
RM 800x2100 mm 104.100.- Ft+áfa
RL 900x2050 mm 101.400.- Ft+áfa
RM 900x2100 mm 108.900.- Ft+áfa
RL 1000x2050 mm 106.200.- Ft+áfa
RM 1000x2100 mm 114.900.- Ft+áfa
RM 1100x2100 mm 163.000.- Ft+áfa
RM 1265x2100 mm 173.700.- Ft+áfa
RM 1400x2100 mm 245.000.- Ft+áfa
RM 1500x2100 mm 234.600.- Ft+áfa
RM 1600x2100 mm 244.900.- Ft+áfa
M 1800x2100 mm 259.400.- Ft+áfa
RM 2000x2100 mm 259.900.- Ft+áfa
Speciális méretű, jobbos EI 60/A2 tűzgátló ajtók:
R 1800x2380 mm 487.700.- Ft+áfa
R 2000x2500 mm 510.200.- Ft+áfa
R 2400x2380 mm 526.700.- Ft+áfa
R 2500x2500 mm 555.700.- Ft+áfa
EI 120/A2 tűzgátló ajtó raktárprogram:
M 900x2100 mm 152.500.- Ft+áfa
RM 1000x2100 mm 159.200.- Ft+áfa
RM 1100x2100 mm 182.800.- Ft+áfa

A rúgós pánt felhúzása a tűzgátló ajtón.

A DIERRE SPLIT tűzgátló ajtó rendelkezik a hatósági előírásoknak megfelelően önzáró funkcióval. Az ajtó zárását egy mechanikus rugószerkezet látja el, amit a tűzgátló ajtó középső pántjában találunk. A rugó felhúzásához minden tartozék és segédszerkezet a tartozékként átadott kilincs csomagban található. Az eljárás a következő: vegyük ki a műanyag zacskóból a pici apró rézszínű stifteket és az imbuszkulcsot. Az imbuszkulcsot helyezzük a tűzgátló ajtó pánt megfelelő helyére, majd csavarjuk addig, míg a fehér külső paláston lévő lyuk és belső fekete paláston található lyuk egybe nem esik. Tegyük az apró stiftet a nyílásba. Vegyük ki az imbuszkulcsot a helyéről és próbáljuk ki, hogy megfelelően zár-e a tűzgátló ajtó. Amennyiben nem, úgy a folyamatot ismételjük addig, míg a kívánságunknak megfelelő ütemben nem záródik az ajtó. Általában az elvárás a tűzoltóság részéről annyi, hogy a tűzgátló ajtó 30 fokról önműködően becsukódjon. A rugós stift fokozatmentes. Amennyiben szabályozható sebességgel szeretnénk a zárást, használjunk megfelelő ajtóbehúzót.

Tovább

tűzgátló ajtó pánik zár vagy pánik rudazat?

A pánik kivitel több kíírásban szerepel, de nem mindíg tisztázott, hogy pontosan minek kell megfelenlni a tűzgátló ajtó nak. A funkció határozza meg általában a pánik kivitel milyenségét.
Általában pánik zár és pánik rudazat között választhat a tisztelt megrendelő, amennyiben tisztában van azok pontos felhasználási módjával. A pánik zár maga a zártest , mely az olyan helyeken kerül felhasználásra ahol biztonsági szempontból a tűzgátló ajtó vagy acél ajtó alap helyzetében be van zárva, de a másik oldalról mindenképpen ki kell tudni nyitni tűz vagy vész esetén.Ilyenek például mint a lépcsőház lezárások. A pánikzártest bezárása után a folyosó felől nem lehet az irodaszintre bejutni, de vész esetén a zártestet a belső oldalról oldani tudjuk a kilincs lenyomásávaá és azonnal a lépcsőházban találjuk magunkat. A pánik rudazatokat akkor használják ,ha a tűzgátló ajtó kiürítési utvonalakon található. A rudazat vagy az újfajta nyomórud a "touch bar" a kilincs helyére kerül felszerelésre, annak ajtón végigfutó meghosszabitásaként. menekülés közben annak lenyomásával azonnal el tudjuk haszni a veszélyes területeket.

Tovább

ajtóbehúzó és tűzgátló ajtó

A tűzgátló ajtó önzáró funcióval rendelkezik, de a rugós pánt zárási sebessége nem szabályozható.Ilyen esetekeben ajtóbehúzóval kell ellátnunk. Ilyen megoldásokat általában akkor szoktak alkalmazni, ha a tűzgátló ajtó nem a kazánházban, hanem valamilyen frekventáltabb helyen pl. irodán kerül beépítésre. Az ajtó behúzó teste általában az ajtólapra, míg a kar a tokfelsőre kerül felszerelésre. A kar kivitele általában kétféle. A karos verzió általábban az olcsóbb, gyengébb kivitelek jellemzője, mely általában a tűzgátló ajtó kiviteleknél nem is használható. Az igényesebb kivitel a csúszósínes ajtóbehúzó. Esztétikája főként abban rejlik, hogy az acélajtó zárt állapota mellett sem áll ki a síkból. A beállításuk általában egyszerű, de ha nem boldogulunk, természetesen minden ajtóbehúzó tartalmaz szerelési útmutatót, így könnyen beüzemelhető a tűzgátló ajtó

Tovább

Tűzgátló ajtó "küszöb" kérdése

Sok vásárlónkba felmerül a kérdés, hogy a megvásárolt raktári Split tűzgátló ajtó melynek körbe futó tokszerkezete van, vajon annak alsó „küszöb” eltávolítása esetén is tűzgátló ajtó –e? Természetesen igen. Ugyanis a tűzgátló ajtó alsó eleme nem küszöb, hanem az acél tok része, mely a beépítés elősegítése képen került gyárilag beépítésre. Annak hiánya esetén a tűzgátló ajtó beépítése szinte lehetetlen lenne, hiszen a tokszerkezetre felszerelt igen súlyos ajtólap a beépítéskor kimozdítaná a helyéről. Javasolt, hogy abban az esetben, ha a tűzgátló ajtó olyan helyre kerül ahol követelmény az akadálymentesség, ott kizárólag a készre szerelést és beállítást követően távolítsuk el az alsó elemet. A kiszereléskor nincs szükség semmilyen véső vagy vágó eszközre, csupán egy csavarhúzóra, mellyel az acél tok sarkában lévő két-két darab metrikus csavart oldhatjuk. Természetesen az alsó tokelem eltávolítása nem kötelező, olyan esetekben, ha a tűzgátló ajtó például kazánházakra vagy alagsori helységekre kerül kifejezetten hasznos lehet, ha benn marad a hang és hőszigetelés elősegítésére.

Tovább

Tűzgátó ajtó - kulcskérdés

A tűzgátló ajtó zárhatósága sokszor valóban kulcskérdés. A gyári kilicsgarnitúra alapvetően a tollaskulcs és a cilinder betét fogadására is kialakított. A zárszerkezet viszont alapvetően nem ilyen. A kialakítása PZ (közérthetően a "recés kulcs"). A tűzgátló ajtó beüzemelésekor magunk döntjük el, hogy az alap tollas kulcsot használjuk-e fel vagy biztonsági cilinder betétetet szeretnénk elhelyezni. Amennyiben a tűzgátló ajtó olyan helyre kerül ahol alapvetően olyan dolgok kerülnek melyek értéket képviselnek akkor helyezzük be a megfelelő cilinder betétet (nem tartozék) és szereljük fel a kilincs garnitúrát. Ha a tűzgátló ajtó biztonsági zárása nem fontos, használjuk az átalakítókat az alábbiak szerint: vegyük ki a csomagban található piskóta formájú műanyag elemet. Helyezzük be a cilinder betét helyére, majd rögzítsük. Szereljük fel a tűzgátló ajtó kilincs garnitúráját. A dobozban található kerek formájú (benne ovális O alak) műanyag átalakító elemet pattintsuk a cilinderbetét helyére.

Tovább

Tűzgátló ajtó kétszárnyú ajtó zárása

Az egyszárnyú tűzgátló ajtó zárása minden különösebb kiegészítő elem nélkül működik a rugós pánt felhúzása után. A kétszárnyú tűzgátló ajtó azonban már nem ilyen egyszerű. A megfelelő tűzbiztos zárás, kizárólag abban az esetben tud megvalósulni, ha a két szárny egymás után a megfelelő sorrendben záródik be. A hibátlan zárást természetesen nem bízhatjuk a végfelhasználóra. Főképpen azért, mert a hatósági előírások a tűzgátló ajtók automatikus záródását írják elő. Az általunk kínált Dierre Split és Dierre Idra ajtó alapárban tartalmazza a sorrend szabályzó szerkezeteket. Az Idra ajtóban gyárilag integrált a szerkezet, azonban az alacsonyagg árú Split tűzgátló ajtók esetében magunknak kell a szerkezetet a acél tok megfelelő helyére felszerelnünk.

Tovább

Tűzgátló ajtó üvegezési lehetőségek

A Dierre SPLIT raktári tűzgátló ajtók tele kivitelben kaphatóak, azonban minden termékünk ellátható üvegezéssel. A tűzgátló üvegezés formailag kétféle lehet, kör vagy szögletes üveg. A körüvegezések 300 mm és 400 mm átmérővel érhetőek el, de általában nem keresettek, mert az áruk arányaiban drágább, mint a szögletes méreteknek. A téglalap formájú tűzgátló üvegezés három kiviteli méretben érhető el a 300x400 mm úgynevezett „kitekintő” 400x600 mm „félig üveges” valamint a 200x700 mm „slicc” üveges tűzgátló ajtó. Ennél nagyobb méretű vagy több darab egy ajtón belül nem kivitelezhető. A tűzgátló ajtó üvegezésének befogó lécei minden esetben megegyeznek az ajtólap színével. Az üveg víztiszta. Felár ellenében az üveg elhelyezését a tűzgátló ajtó lapján belül meg lehet változtatni.

Tovább

Tűzgátló ajtók sorolhatósága

A tűzgátló ajtók és termékek piacán 2 fő irányvonalat különböztetünk meg. A  profilokból készülő szerkezeteket gyártók (pl: Jansen portálok) és a szinte kizárólag ajtókat,kapukat készítő úgynevezett szendvics szerkezeteket gyártókat (Dierre, Domoferm, Hörmann stb) A portálszerkezetek speciális profilokból készülnek, így általában bármi gyártható belőlük, legyen az kirakat vagy folyosó lezáró teljes üveges szerkezet. Az áraikat tekintve felső kategória. A projektek 99%-ában ilyenek csak a kiírásokban szerepelnek. A megvalósulási dokumentációban maradnak a megfizethető árú, tele kivitelű egy és kétszárnyú saroktokos szendvicsszerkezetű tűzgátló ajtók amiket természetesen mindenki azonnal szeretne elvinni és lehetőleg fillérekért. Itt vegyük számításba a következőket: a saroktokos tűzgátló ajtó nem sorolható, mert a felszereléshez szükség van "sarokra". Az ajtók között lennie kell egy oszlopnak ami megfelelő anyagból készült. Természetesen ezen szerkezetek is elvileg rendelhetőek blokk tokkal, de az megint nem raktári és megint nem olcsó. A felülvilágító szintén megegyezik a fentebb említettekkel. Addig van rá szükség míg el nem készül az árajánlat. Sőt. Általában az ajtókat magában vizsgálja az ÉMI így a felülvilágítós tűzgátló ajtó legtöbb esetben nem rendelkezik megfelelő engedélyekkel, de legalábbis nem olyannal amit a tűzoltó átvesz...

Tovább

Acél tűzgátló ajtó és bejárati ajtó közötti különbségek

A tűzgátló ajtó megjelenésével kapcsolatban sokakban egy hamis kép jelenik azok kivitelével és biztonsági zárhatóságával kapcsolatban. A standard tűzgátló ajtó nem bejárati ajtó, még akkor sem, ha azt be lehet zárni. Kivitelét tekintve egy fehér acél ajtó jelenjen meg előttünk mindenféle egyéb díszítő elemek nélkül egy standard zártesttel és egy fekete kilinccsel. Nem rendelkezik sem kukucskálóval sem pótzárral sem MABISZ engedélyekkel. Fentiektől függetlenül rengeteg társasház építő jelentkezik nálunk annak gondolatával, hogy a bejárati tűzgátló ajtó helyére egy egyszerűbb raktári, olcsóbb terméket szeretne. A raktári termékünk egy úgynevezett technikai ajtó mindenféle lakossági "külcsín" nélkül ami természetesen nem azt jelenti, hogy esztétikailag nem állná meg a helyét egy lakótérben, de tudomásul kell venni hogy a mai lakásvásárlók szemének nem fog megfelelni. A kukucskáló hiányával még esetleg meg fognak barátkozni, de a standard fekete kilincsgarnitúra 1 db záródási pontja és a MABISZ engedély hiánya felett már biztosan nem fognak átsiklani. A raktári tűzgátló ajtót használjuk ott ahová azt tervezték. Raktárak, irodaépületek és egyéb projektek technikai ajtóiként

Tovább

Tűzgátló ajtó "küszöb" kérdése

Sok vásárlónkba felmerül a kérdés, hogy a megvásárolt raktári Split tűzgátló ajtó melynek körbe futó tokszerkezete van, vajon annak alsó „küszöb” eltávolítása esetén is tűzgátló ajtó –e? Természetesen igen. Ugyanis a tűzgátló ajtó alsó eleme nem küszöb, hanem az acél tok része, mely a beépítés elősegítése képen került gyárilag beépítésre. Annak hiánya esetén a tűzgátló ajtó beépítése szinte lehetetlen lenne, hiszen a tokszerkezetre felszerelt igen súlyos ajtólap a beépítéskor kimozdítaná a helyéről. Javasolt, hogy abban az esetben, ha a tűzgátló ajtó olyan helyre kerül ahol követelmény az akadálymentesség, ott kizárólag a készre szerelést és beállítást követően távolítsuk el az alsó elemet. A kiszereléskor nincs szükség semmilyen véső vagy vágó eszközre, csupán egy csavarhúzóra, mellyel az acél tok sarkában lévő két-két darab metrikus csavart oldhatjuk. Természetesen az alsó tokelem eltávolítása nem kötelező, olyan esetekben, ha a tűzgátló ajtó például kazánházakra vagy alagsori helységekre kerül kifejezetten hasznos lehet, ha benn marad a hang és hőszigetelés elősegítésére.

Tovább

A tervezői fantázia szemben az árakkal és a határidőkkel

Rengeteg árajánlatkérés és konszignáció érkezik hozzánk naponta. Igen nagy a rálátásunk a konszignációs lapok általi tervezői elképzelések és a valóban megrendelésre kerülő tűzgátló ajtók közötti különbségekre. Sok esetben észrevehető, hogy sajnálatosan a tervezők fantáziája és a projektek anyagi keretei nincsenek összhangban. Számtalan ajánlatkérésnél találkozunk olyan kiírásokkal, mint az üveges tűzgátló ajtó a hulladéktárolón vagy az egyedi RAL szín egy alagsori raktárhelyiségen, de sorolhatnám a végtelenségig, mint a fakazettás tűzgátló ajtó, hőszigetelő üveges tűzgátló ajtó, rejtett pántos tűzgátló ajtó és talán sosem lenne vége a felsorolásnak. Rutinos partnereink ilyen esetekben már azonnal kérik is az alternatív „megvalósuló” kivitelek árait. Mindenki munkáját megkönnyíti és nem utolsó sorban meggyorsítja, ha átnézzük a konszignációt és eleve megkeressük vele a tervezőt, ajánlatkérőt. Tisztában kell lennünk azzal a ténnyel, hogy a valóságban az utolsó percben áll össze a projekt és a végén erősen meg fogják nyirbálni a költségvetést. Nem lesz egyedi színű a kazánház ajtaja és hulladéktárolón sem lesz üveges a tűzgátló ajtó. Az esetek túlnyomó részében ugyanez mondható el az egyedi méretekkel kapcsolatban is. Igyekezzünk időben tájékozódni a raktári és/vagy szabvány méretekről. Nem minden esetben indokoltak az egyedi méretek illetve nem összeegyeztethető azok gyártási határideje a projekt elvárt befejezési határidejével. Felesleges köröket futunk minden olyan esetben, ahol a szabvány méretektől 5-10 cm-ekkel tér el a konszignáció vagy nincs gyakorlati haszna, hogy 2000mm magas a kétszárnyú tűzgátló ajtó. Legtöbb ilyen esetben egy telefon a tervezőnek és kiderül, hogy azért 2000mm a megadott méret, mert úgy gondolta olcsóbb, mint a 2100mm. Ilyenkor percek alatt megspóroltuk az egyedi ajtó készítésének határidejét, felárát és a beépítés előtt 2 nappal el tudják vinni a szabvány 2100x2000mm-es raktári tűzgátló ajtót tőlünk.

Tovább

RAL színkód rendszer - csak rendelésre
RAL 9010 törtfehér alapozott felület
Egyedi tűzgátló ajtó színek - csak rendelésre
Egyedi színű tűzgátló ajtó - csak rendelésre