Tűzgátló ajtó

Projektajtó Kft.

Raktári tűzgátló ajtók

Raktári tűzgátló ajtók

Acél tűzgátló ajtók teljes tervezői méretválasztékban raktárról azonnali átvétellel.

» részletek
Egyedi tűzgátló ajtók

Egyedi tűzgátló ajtók

Méretben vagy kivitelben igények szerint gyártható acél tűzgátló ajtók.

» részletek
Bejárati tűzgátló ajtók

Bejárati tűzgátló ajtók

Firecut EI30 bejárati tűzgátló ajtók többféle zárszerkezettel és színben a megrendelő igényei szerint.

» részletek

RAKTÁRI TŰZGÁTLÓ AJTÓ

A tűzgátló ajtó beszállítási határideje , döntő érv lehet egy projektre pályázó kivitelező kiválasztásánál. A Projektajtó Kft. mindent megtesz azért, hogy Ön legyen a kiválasztott. 

blog kép

Ebben nagy segítség, hogy a teljes tervezői méretválasztékot raktározzuk. Nincs olyan szabvány méretű tűzgátló ajtó méret 800x2000 mm egyszárnyú mérettől a 2500x2500 mm kétszárnyú méretig bezárólag, ami nálunk nem elérhető azonnal. A termékpalettánkat úgy válogattuk össze, hogy minden eshetőséget figyelembe vettünk a nyitásirányok és szárnyosztások tekintetében az árlistában. Az egyszárnyú tűzgátló ajtóinkat forgatható nyitásiránnyal készletezzük, hogy egy esetleges tervmódosítás után is rugalmasan tudjon reagálni, akár a helyszínen. Kétszárnyú kivitelek esetén 2000x2100 mm mérettartományig forgatható L/R kivitelűek az ajtók, míg az ezt maghaladó méreteknél a változó toktípus miatt fix jobbos kivitelűek. Optimális szárnyosztásokat kínálunk. A kisebb méreteknél aszimmetrikus, míg nagyobb nyílásoknál szimmetrikus kivitelek. Nyitásirány tekintetében 2000x2100 mm mérettartományig forgatható L/R kivitelűek az ajtók, míg az ezt maghaladó méreteknél a változó toktípus miatt fix jobbos kivitelűek.

Érdemes a kivitelezés megkezdése előtt szemrevételeznünk a helyszínt, hisz ott tudjuk a méretek optimalizálásával, ésszerűsítésével összehangolni a rendelkezésünkre álló szabványos méretekkel.

A magassági méretek szabványosítása a megoldás 

Az esetek egy részében tapasztalható, hogy a tervezők - vélhetően anyagi megfontolásból - még a mai napig is a 2000 mm-es nyílásmagasságot tekintik mérvadónak és ennek megfelelően is konszignálják a terméket. Érdemes ilyen esetben, ha a helyszíni adottságok is megengedik, egyeztetni a tervezővel és jóváhagyathatni a 2100 mm-es szabvány tűzgátló ajtó méreteket, így gyorsítva a beszerzést, valamit optimalizálni a beszerzési árakat és határidőket.

A szélességi méretek optimalizálása is gazdasági előny lehet

A szélességi méretek is optimalizálhatóak. Kisebb méret, alacsonyabb beszerzési ár. A kazánházak, gépészeti helyiségek meghatározó nyílászárúja a beltéri tűzgátló ajtó. Az ajtó nyílószárnyainak mérete ilyenkor meghatározó. Tervezési szempont e helyiségeknél, hogy legalább 900 vagy 1000 mm-es nyílószárnyon keresztül tudjanak anyagot mozgatni. Amennyiben a teljes szabadnyílásméret nem mérvadó, úgy ebben az esetben is tudunk költséget optimalizálni. Bővített termékpalettánkban és az 1000+400 mm-es méret mellett, már 1000+500 mm-es aszimmetrikus tűzgátló ajtó méretekkel is a rendelkezésünkre állunk.

A szín optimalizálása is költség és időmegtakarítás.

A szín is akadálya lehet a gyors és költséghatékony beszerzésnek. Tervezési fázisban, még nem ismert a beltéri tűzgátló ajtó beszállítójának márkája, így szürke vagy egyéb szín kerül meghatározásra.

 Amennyiben sikeresen szeretnénk pályázni , érdemes még ebben a szakaszban egyeztetni a fővállalkozóval, tervezővel. Az alapszín a legtöbb esetben nem kötött, így lehetőségünk van azt módosítani. Általában ez nem jelent akadályt, hisz mindenkinek azonos az érdeke a mienkével. Gyorsan és költséghatékonyan lezárni a projektet.

Mindenben segítünk Önnek.
Amennyiben nincs tapasztalatuk a tűzgátló ajtó beépítési méreteivel, vagy bizonytalan a termékek megfelelésével kapcsolatban, úgy jöjjön el hozzánk raktáráruházunkba és mindent megtekinthet, mérhet élőben. Kollégáink szívesen körbekísérik telephelyünkön, így pontosan olyan terméket fog megvásárolni, ami a helyszíni adottságoknak tökéletesen megfelel. Minden termékünket a jogszabályoknak megfelelő kivitelben kerül átadásra. melynek része a teljesítmény nyilatkozat.  Tudjon meg többet raktári tűzgátló ajtóinkról!

 

EGYEDI TŰZGÁTLÓ AJTÓ

Előfordul, hogy minden igyekezetünk ellenére egyedi tűzgátló ajtó beszerzése válik szükségessé. Kollégáink az eltelt 20 év folyamán rendkívüli tapasztalatot szereztek abban, hogy egyedi igény esetén is költséghatékony megoldási javaslatokkal segítsék az építési projekteken való sikeres pályázásukat.

blog kép

Alkalmazkodunk időhöz, mérethez, egyedi funkcióhoz.

A tűzgátló ajtóknak a tervezési folyamatok során rendkívül sok kritériumnak kell megfelelniük. A felszereltségüket, méretüket rendkívüli módon befolyásolják a használati módok. A termékpalettánkban megtalálható típusokból segítünk az Önnek leginkább megfelelő ajtó kiválasztásában, legyen az méret, kivitel vagy expressz gyorsaság.
Egyedi méretű termékeink a centiméteres lépésekben kerülnek legyártásra, így szinte bármilyen kialakított nyílásmérethez igazíthatóak, nincsenek tervezési kötöttségeink. Kiegészítők tekintetében is korlátlan szabadságot biztosítanak, legyen az a teljesség igénye nélkül: automata küszöb, elektromos ellenoldal, hidraulikus ajtóbehúzó, beltéri tűzgátló ajtó üvegezés vagy pánik rudazat.

A méret néha túlmutathat a raktárkészleteken.

Az ipari projektek velejárója az ott használt munkagépek közlekedése a raktárak és a szállítójárművek között. A tűzgátló ajtók az épületek több tűzszakaszra bontásában kapnak főszerepet, így természetes, hogy az azokon át történő közlekedés meghatároz bizonyos méreteket, melyek túlmutatnak az általában 2000x2100 mm-es raktári maximális méreteken.

A Projektajtó Kft. ebben is tud segíteni. A csarnoképítő partnereink igényeinek megfelelően a projektek igen gyors lefutása miatt, több a tervezők által gyakran betervezett egyedi méretet is raktárkészletre vettünk korlátozott mennyiségben. Többek között készletezzük a DIN méretekhez igazodó 1800x 2380 méretet, illetve a közepesen nagy méretek azonnali lezárására a 2500x2500 mm-es méretet. A teljes méretválasztékról, illetve kültéri tűzgátló ajtó lehetőségeinkről weboldalunkon tájékozódhat vagy vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal! 

Az üveges tűzgátló ajtó mindig egyedinek számít.

A folyosói lezárásoknál, liftelőterekben, előfordul, hogy a közlekedési személyforgalom miatt üveg elhelyezése válik szükségessé. A kialakítások tekintetében érdemes ragaszkodnunk a szabvány méretű üvegkialakítási méretekhez, mely 300x400 vagy 400x600 mm. Tudnunk kell, hogy minden ilyen szerkezet egyedi tűzvédelmi teljesítmény nyilatkozattal kerül legyártásra, így a beszerzésénél 6-8 hetes szállítási határidővel érdemes számolnunk. 

Tudjon meg mindent az egyedi tűzgátló ajtóinkról!

 

BEJÁRATI TŰZGÁTLÓ AJTÓ

Az újépítésű lakáspiac fellendülésnek következtében a hatékonyság érdekében többszintes lakóépületekben gondolkodnak a fejlesztők. A lakásszámok növelése előtérbe helyezte a tűzbiztonságot és ennek következtében a bejárati tűzgátló ajtók térnyerését a projekteken. Ebben is partnereink segítségére tudunk lenni.

blog kép

Igényes vásárlóknak igényes kivitelben kell szállítani.

A Dierre Firecut lakásbejárati tűzgátló ajtó könnyen megkülönböztethető a piacon jelenleg kapható versenytársaktól. Kifejezetten az igényes, fizetőképes vásárlóközösséget célozza. Amikor a jó árak mellet a vásárlók maximális elégedettsége a célunk, ott jön képbe a Firecut.

A szerkezete moduláris, melynek köszönhetően a panelei variálhatóak, így azokat igény esetén utólagosan is cserélhetjük, így alkalmazkodva a lakásvásárlók elképzeléseihez, igényeihez.
Általában a panelcsere igények a belső oldalra korlátozódnak, ahol nem kell alkalmazkodni a projekt külső színvilágához és szabadon tudják variálni a színeket a belső enteriőrhöz.
A projektek többségében fa színekben gondolkodnak alapkivitelben, melyben segítség a Dierre Magic wood elnevezésű alap kollekciója.

Full Fehér és az Antracit szín a legkeresettebb

 Haladva a kor igényeihez, kialakításra kerültek olyan színvariánsok és kiviteltípusok, melyek a legmodernebb elvárásokat is teljesítik.

Megjelent a full white és az antracit kivitel, melyeknél a teljes ajtószerkezet az adott színben jelenik meg. A külső és belső azonos színpanelezése mellett a komplett tokszerkezet is az adott színben jelenik meg, melyhez a modern színhatást kiemelendően inox hatású kilincsgarnitúra társul.

Az általunk kínált bejárati tűzgátló ajtó minden esetben komplett elemként kerül kiajánlásra. Tartalmazza a tokot, ajtólapot, kincsgarnitúrát. 
Méretezésében, pedig alkalmazkodik a tervezői igényekhez 1000x2100 mm-es méretével.

Segítünk a kiválasztásban!

Amennyiben a színekkel, kivitellel kapcsolatban kérdése merülne fel, keresse fel bemutatótermünket személyesen és tekintse meg élőben leendő bejárati tűzgátló ajtaját.