Milyen belül, hogyan készül egy tűzgátló ajtó?

Hírek - projektajtó

Milyen belül, hogyan készül egy tűzgátló ajtó? - Hír

Milyen belül, hogyan készül egy tűzgátló ajtó?

A Dierre Split és Dierre Idra termékeink gyártástechnológiai és műszaki szempontból szinte teljes egészében megegyeznek. Mindkét termék úgynevezett szendvics szerkezetű.

Abban különböznek a zártszelvény szerkezetű Dierre Visual termékektől, hogy belsejükben nincs merevítőborda, keretszerkezet.

Az ajtólap tulajdonképpen egy megfelelő vastagságú acéllemez tálca, melyhez teljes egészében ragasztva van egy nagy testsűrűségű kőzetgyapot tábla.

A kőzetgyapot sűrűsége határozza meg azt, hogy a tűzgátló ajtó mekkora mértékben, azaz hány percig tudja az ajtón kívül tartani a tűz hőjét. A nagy tűzállóságú 120 perces tűzgátló ajtók általában tartalmaznak gipszkarton lapokat is a kőzetgyapot mellett.

A gyártáshoz felhasznált acéllemezek széria  kivitelben törtfehér színűek, így a gyártás további részébnen már felületkezelésre sincs szükség, maga a lemez gyárilag festett.

Hogyan készül egy tűzgátló ajtó?
Hogyan készül és egy Dierre tűzgátló ajtó? A videó a gyártás során készült.

 

Az ajtólapok alapanyagától eltérően az acéllemezből készült tokszerkezetek  szín azonos porszórással készülnek, melyet a Dierre házon belül, saját gyártásban valósít meg.

Az ilyen előremutató gyártási technológiák alkalmazásának köszönhetően tudják költséghatékonyabban legyártani termékeiket és a végfelhasználók felé a piac legkedvezőbb árait biztosítani.

A gyártásuk során első lépésben az előregyártott acéllemez tálcákba belehelyezik azokat a megerősítő lemezeket, amelyek vagy az alapszerkezethez tartoznak, vagy egy egyedi igényeknek megfelelően kell megerősíteni azokat valamely kiegészítőhöz.

Ilyen lemezeket használnak például az ajtócsukók vagy a pántok felfogatásának helyére is.

Ebben az állapotban vágják bele az üvegek helyét is a lemezbe, amennyiben rendeltünk ilyet az adott ajtóhoz.

A tálcát ezután egy speciális ragasztóréteggel látják el, mely mereven a helyén tartja a kőzetgyapotbetétet a két lemeztest között. A zárszerkezetek dobozai, valamint azok tűz elleni védelme is ebben a fázisban kerül ajtótestbe.

A kétoldali lemezelést speciális célgépekkel egymásba hajtogatják. Maga az ajtólap nem tartalmaz csavarokat, kivéve a pántok felfogatása.

A kész ajtólapokat a gyáron belül gépekkel mozgatják, így gyorsabb és költséghatékonyabb, mint emberi erő felhasználásával. A helyére szállított ajtólapokra felszerelik a pántokat, majd belehelyezik a zárszerkezeteket, valamint az ajtólap hátuljára rákerül az a fém plakett mely a termék gyártási számát valamint az alapvető műszaki paramétereit tartalmazza.

A készterméket egy gép segítségével bedobozolják és ellátják a műszaki információkat tartalmazó matricákakkal. Az információs címke tartalmazza a termék nevét, gyártási méreteket, nyitásirányt és az esetleges kiegészítőket és ennek segítségével tudják átvenni a terméket budapesti raktárbázisunkon.

 

szerző: projektajto

Összes hír